header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Benagil barlang-Láttad már ezt a csodálatos helyet?

Benagil barlang-Láttad már ezt a csodálatos helyet?

Benagil barlang-Láttad már ezt a csodálatos helyet?

Fedezd fel Algarve tengerpartját és a barlangjait beleértve a Benagil barlangot.

Portugália és azon belül Algarve. Ha már ide elutaztál akkor ne hagyd ki ezeket a helyeket.

Nincs annál jobb, mint egy kicsit pihenni az Algarvei tengerparton. De ennél már csak az lehet jobb, ha a tengerpart mellett végig hajózva meglátogatod a barlangokat és az öblöket.

Sok látnivaló van itt a Algarve partjai mentén. Beleértve, a Vale do Lobo és a Praia da Rocha hosszú homokos strandjaitól a furcsa öblökig és sziklás partokig Lagos és Carvoeiro mellett. Azonban az egyik leghíresebb hely a gyönyörű Benagil-barlang.

Hol van pontosan ez a Benagil barlang?

Benagil-barlang Algarve központjánál nem messze található.

Amióta a közösségi média ennyire népszerű lett, azóta ezt a helyet a nyári főszezonba alig lehet felkeresni.

Egy álmos kis falú volt és most parkoló helyet is alig lehet találni.

Ez az elragadó tengeri barlang egy kis faluban, Benagilban található. Nem is csoda, hogy az egyik legnépszerűbb hely a régióban. Minden nap egy adott időpontban, a napfény behatol a barlangba és egy fantasztikus fényjátékot hoz létre, amit a lenti képen is megnézhetsz. Ha nincs dagály, és ha a víz is nyugodt, akkor akár a parttól is megközelítheted. De ajánlatos rész venni egy hajóúton, így más csodás barlangokat is megtekinthetsz

A barlang nincs messze a falú strandjától, de nem tanácsos a barlanghoz úszni, hogy megnézd. Azért mert ezen a területen az áramlatok nagyon erősek lehetnek, és az árapályok gyorsan változhatnak.  Ezért ha biztonságosan szeretnéd megnézni akkor jobb, ha egy hajón teszed ezt meg.

A Benagil-barlangokhoz való hajókirándulás előnye az, hogy nemcsak a tengerből láthatod a barlangokat, hanem egyidejűleg fel lehet fedezni a környező tengerpartot.

Sok hajózós társaság van, akik a hajókirándulások széles skáláját kínálják, beleértve a különleges barlangokat és a tengerparti túrákat. Ilyen társaság például az albufeirai kikötőben található AlgarExperience, ami Portugália egyik vezető tengeri turisztikai társasága.

Algarve tengerpart

Algarve tengerpart Portugália

A barlangok és a tengerparti túra háromórás élményt nyújt az utasoknak az Albufeira kikötő és a híres Benagil-barlang.

Az utasok meglátogathatják az egyedi tulajdonságaik miatt elismert emblematikus sziklaalakokat és tengeri barlangokat, és a túra során lehetőség van megállni egy frissítő úszásra.

Ha érdekel, hogy hajóval többet láthass Algarve tengerpartjából, akkor az AlgarExperience számos más, túra széles választékát kínálja.

Ilyeneket, mint delfinek megfigyelését, tengerparti grillezést, ejtőernyőzést, zátonyhorgászatot, vízisportokat, hajópartikat és hajóbérlést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöltük