Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Az autókról a közlekedésről röviden

Az autó (vagy gépjármű) egy kerekes motor, amelyet szállításra használnak. A legtöbb definíció szerint az autók elsősorban utakon közlekednek, 1-8 fős ülést foglalnak magukban, négy gumiabroncsuk van, és főleg embereket szállítanak, nem árukat.Európai autóközlekedés napjainkban is nagyon fontos kérdés.

Múltja

Az autók a 20. században váltak globális használatra, és a fejlett gazdaságok tőlük függnek. Az 1886-as évet a modern autó születésének évének tekintik, amikor a német feltaláló, Karl Benz szabadalmaztatta a Benz Patent-Motorwagen-t. Az autók a 20. század elején széles körben elérhetővé váltak. Az egyik első a tömegek számára elérhető autó az 1908-as T modell volt, amely a Ford Motor Company által gyártott amerikai autó volt. Az autók gyorsan bevezetésre kerültek az Egyesült Államokban. Ott ahol az állati vontatott kocsikat és kocsikat cserélték, de sokkal hosszabb időt vett igénybe azok elfogadása Nyugat-Európában és a világ más részein.

Részei

Az autók kezelőszervekkel vannak ellátva a vezetéshez, a parkoláshoz, az utasok kényelméhez és a fények széles választékához. Az évtizedek során a járművekhez kiegészítő funkciókat és kezelőszerveket építettek, amelyek fokozatosan bonyolultabbá, de megbízhatóbbá és könnyebben kezelhetővé teszik a járműveket. Ide tartoznak a hátrameneti irányú kamerák, a légkondicionáló, a navigációs rendszerek és az autós szórakozás. A legtöbb autó használata az 2010-es évek hajtja meg egy belső égésű motor, amely mögött az égés a fosszilis tüzelőanyagok. Elektromos autók, amelyeket az autó történetének korai szakaszában fedeztek fel. Kereskedelmi forgalomba kerültek az 2000-es években, és az előrejelzések szerint olcsóbbak vásárolni, mint a benzines autók 2025 előtt. Az átmenet a fosszilis tüzelőanyagok elektromos autók kiemelten kezeli a legtöbb éghajlatváltozás mérséklésére forgatókönyveket.

Költségek

Vannak költségek és előnyök az autó használatához. Az egyén költségei között szerepel a jármű megvásárlása, a kamatfizetések (ha az autót finanszírozzák), a javítások és karbantartás, az üzemanyag, az értékcsökkenés, a vezetési idő, a parkolási díjak, az adók és a biztosítás. A társadalom költségei között szerepel az utak fenntartása, a földhasználat, a forgalmi torlódások, a levegőszennyezés, a közegészségügy, az egészségügy és a járművek élettartamának végén történő ártalmatlanítása. A sérülésekkel összefüggő halálesetek világszerte a forgalmi ütközések jelentik a legnagyobb összeget.

Előnyök

A személyes előnyök között megtalálható az igény szerinti szállítás, a mobilitás, a függetlenség és a kényelem. A társadalmi előnyök magukban foglalják a gazdasági előnyöket, például a munkahelyteremtést és a vagyonteremtést az autóiparból, a szállítást, a szabadidős és utazási lehetőségekből származó társadalmi jólétet, valamint az adókból származó bevételt. Az emberek azon képessége, hogy rugalmasan mozognak helyről helyre, messzemenő hatással vannak a társadalmak természetére. Körülbelül 1 milliárd autó van használatban világszerte. A számok gyorsan növekednek, különösen Kínában, Indiában és más újonnan iparosodott országokban.Ezért kell foglalkozni az európai autóközlekedés témájával.

Showing 6 from 6 Items

Count:
Sort by:
Order: