Tanácsok a külföldi élethez az Unió 28 országban

Tanácsok a külföldi élethez az Unió 28 országában

Szeretnél kiköltözni egy európai uniós országba?  

Szeretnél munkát vállalni külföldön?

Esetleg már valamelyik uniós országban laksz? 

Szeretnél valami problémát megoldani, de nem tudod, hogyan kezd el?

Akkor keresd nálunk a megoldást!

Ezért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy mindenre egy helyen találj megoldást. Az összes uniós országra egy helyen van információ. Könnyen átlátható és egyszerűen kezelhető oldal.

Oldalunkon megpróbáljuk országonként összegyűjteni azokat az alapvető információkat és tanácsokat, amik segíthetnek a letelepedésben vagy éppen a munkavállalásban. Sőt a benyomásokról, tapasztalatokról vagy éppen kudarcokról is olvashatsz nálunk.

 

Folyamatosan készítjük és töltjük fel az országonkénti információkat!

Ha észrevételed, plusz információd vagy esetleges helyreigazításod van akkor azt info@euinfoportal.eu címre emailben küld el nekünk.

De várjuk a tapasztalatokról, élményekről szóló cikkeket is. Sőt várunk a szövegírók jelentkezését.

Mert örömmel fogadjuk az írókat, bloggereket, szerzőket minden korosztályból.

Olyanok jelentkezését várjuk, alkalmi és állandó munkára, akik hajlandóságot éreznek arra, hogy írjanak a környezetükről ahol élnek, annak az országnak a munkavállalási, letelepedési, adózási és egyéb szabályairól.

A cikkek tartalma informatív jellegűek és nem tanácsadás ezért nem vállalunk érte felelősséget.

Tanácsadásért és pontos információkért kérjük, fordulj kompetens hivatalokhoz.

 

Tovább olvasom a szöveget……

Az első tanácsok szóljanak arról, hogy miként lehet a fejben összerakni a sikeres külföldi élet alapjait.

Ott kezdődik, hogy az ember gondolkodóba veszi, hogy útnak induljon, vagy nem és hogy külföldön folytassa az életét. Az okok különbözőek lehetnek, például a biztos megélhetés, egy új kihívás, vagy éppen a kíváncsiság, hogy milyen lehet máshol, esetleg egy szemeszter egy külföldi egyetemen.

Milyen lépések segítenek a döntésben: 

Először is fel kell mérni a terepet ahova, költöznél.

Az új ország új kultúrát is jelent, amit meg kell ismernünk. Olvass utána az országnak, a városnak, nem árt az sem, ha a nyelvet is beszéled valamennyire (még akkor is, ha az angollal elboldogulsz, a helyiek hálásak lesznek érte), megismered a kulturális normákat, elvárásokat, a hétköznapok etikettjét.

A második lépés is fontos, mégpedig az hogy tanulj kommunikálni

Ez magában foglalja azt, hogy meg kell tanulni a testbeszéddel, a hangsúllyal és az adott idegen nyelvel együtt kommunikálni.

Ezt különböző kutatások is alátámasztják, hogy nem elég csak a puszta nyelvismeret, hanem kell még hozzá a hangsúly és a testbeszéd is.

Fontos hogy megismerd az adott ország kultúráját.

Ne válasszunk olyan országot új lakhelyül, ami nem érdekel, ahová valamennyire sem vágyunk, mert biztos, hogy csalódni fogunk. Ismerjük meg, és sajátítsuk el az életmódot, a helyiek szokásait. Próbáljuk ki a helyi ételeket, hallgassuk a helyi zenét, nézzük meg a filmjeiket, stb. Minél otthonosabban érzed magad, annál sikeresebb lesz a beilleszkedés, ami megint nem nagy felfedezés, de azért sok igazság van benne.

Ami még elengedhetetlen, hogy ki kell fejleszteni az érzelmi és kulturális intelligenciát.

Mindenekelőtt magunkkal kell tisztába jönnünk, mert amíg ez nincs meg, addig másokkal, pláne más kultúrájú emberekkel sem tudunk majd kijönni. Önmagunk megismerése után jöhet mások kultúrájának a be- és elfogadása, a kulturális intelligencia nem más, mint a személyes dinamikák, személyiségjegyek és kulturális normák elfogadásának képessége.

És a legfontosabb, hogy meg kell tanulni jól érezni magunkat.

Magyar emberként lehet, hogy ez egy kicsit nehéz lesz. Jellemező ránk hogy szeretünk mindnet negatívan látni és nehéz felszabadultan jól érezni magunkat.

És lehet, hogy lesznek nehéz hetek, majd amit le kell gyűrnöd az új helyen. Ha sikerül ezeken felül kerekedni akkor biztosan élvezni fogod az új életedet.