Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ausztriáról röviden

Ausztria vagy másnéven az Osztrák köztársaság Európa szívében, nyolc országgal határosan helyezkedik el, mint egy 83.879 km2 -en. Főképp magas és középhegységek foglalják el területét. Legjelentősebb a Duna folyó mely az országban 350 kilométer hosszan folyik keresztül. Éghajlata igen sokszínű. Az Alpok hegyvonulata mentén változékony hegyvidéki éghajlat figyelhető meg míg az alacsonyabb medencékben inkább a kontinentális időjárás uralkodik. Évente kb. 1000-2000mm közöti átlagban esik csapadék, de ennek mennyisége nagyban függ attól, hogy melyik területi egységet vesszük nagyító alá.

Története

I.e. 15-ben a rómaiak foglalták el a területet  Augustus császár vezetésével. Később különféle népek telepedtek le a terület medencéiben. Nagy Károly a Frank Birodalomhoz csatolták az egész területet. 1867-ben megalakult az Osztrák-Magyar Monarchia, aminek következtében a két országnak egy uralkodója lett. Az I. Világháborúban viszont ez felbomlott és a háború végén a békekötés lecsökkentette az ország területét. Emellett sok problémával kellett szembenézniük köztük a munkanélküliséggel és az élelmiszerhiánnyal. A II. Világháborúban Németország megszállta Ausztriát, aminek következménye volt a német törvények bevezetése, illetve új hivatalok létrehozása. Németország belesodorta Ausztriát a háborúba, aminek következtében ők is jelentős károkat szenvedtek. A háború után Szovjet megszállás alatt volt az állam egészen a 20. század feléig. 1955 májusában az állam visszakapta függetlenségét. Ugyanettől az évtől kezdve hivatalosan is tagja az ENSZ-nek. 1995-ben lett az Európai Unió tagja.

Napjainkban

Austria-Ausztria jelenlegi államformája: parlamentáris szövetségi köztársaság. Hivatalos pénzneme az Euro. A területén a német nyelv az, amit a legtöbben beszélnek, de emellett kis százalékban megtalálhatók más nyelvek is. Iparágainak választéka elég széles és viszonylag sok bank is ide tartozik. Fővárosa Bécs, a turisták kedvelt célpontja, de emellett még Salzburg és Linz szintén célváros az utazók körében. Kereskedelmi szempontból is érdemes kiutazni hiszen rengeteg lehetőség rejlik benne a széles foglalkozási palettájuk miatt. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted az ausztriai információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, az Ausztriában működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Austria-Ausztria-Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 6 from 6 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top