Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ausztriáról röviden

Austria-Ausztria vagy másnéven az Osztrák köztársaság Európa szívében, nyolc országgal határosan helyezkedik el, mint egy 83.879 km2 -en. Főképp magas és középhegységek foglalják el területét. Legjelentősebb a Duna folyó mely az országban 350 kilométer hosszan folyik keresztül. Éghajlata igen sokszínű. Az Alpok hegyvonulata mentén változékony hegyvidéki éghajlat figyelhető meg míg az alacsonyabb medencékben inkább a kontinentális időjárás uralkodik. Évente kb. 1000-2000mm közöti átlagban esik csapadék, de ennek mennyisége nagyban függ attól, hogy melyik területi egységet vesszük nagyító alá.

Története

I.e. 15-ben a rómaiak foglalták el a területet  Augustus császár vezetésével. Később különféle népek telepedtek le a terület medencéiben. Nagy Károly a Frank Birodalomhoz csatolták az egész területet. 1867-ben megalakult az Osztrák-Magyar Monarchia, aminek következtében a két országnak egy uralkodója lett. Az I. Világháborúban viszont ez felbomlott és a háború végén a békekötés lecsökkentette az ország területét. Emellett sok problémával kellett szembenézniük köztük a munkanélküliséggel és az élelmiszerhiánnyal. A II. Világháborúban Németország megszállta Ausztriát, aminek következménye volt a német törvények bevezetése, illetve új hivatalok létrehozása. Németország belesodorta Ausztriát a háborúba, aminek következtében ők is jelentős károkat szenvedtek. A háború után Szovjet megszállás alatt volt az állam egészen a 20. század feléig. 1955 májusában az állam visszakapta függetlenségét. Ugyanettől az évtől kezdve hivatalosan is tagja az ENSZ-nek. 1995-ben lett az Európai Unió tagja.

Napjainkban

Austria-Ausztria jelenlegi államformája: parlamentáris szövetségi köztársaság. Hivatalos pénzneme az Euro. A területén a német nyelv az, amit a legtöbben beszélnek, de emellett kis százalékban megtalálhatók más nyelvek is. Iparágainak választéka elég széles és viszonylag sok bank is ide tartozik. Fővárosa Bécs, a turisták kedvelt célpontja, de emellett még Salzburg és Linz szintén célváros az utazók körében. Kereskedelmi szempontból is érdemes kiutazni hiszen rengeteg lehetőség rejlik benne a széles foglalkozási palettájuk miatt. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted a kereskedelmi és munkalehetőségeket. Emellett, ha szeretnéd hogy, ausztriai céged, kereskedésed megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. Austria-Ausztria-Directory vagy Yellowpages ahol megtalálod amit keresel!

Showing 1 from 1 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top