Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Bulgáriáról röviden

Az ország a Fekete-tenger partján fekszik. A Balkán-félszigethez tartozik annak is a keleti részén terül el 110 994km2 -en. Területét öt ország határolja. Felszínének legnagyobb részét síkság és dombság alkotja, de mindezek mellett területének kb. 23%-át hegyek teszik ki. Bulgária legmagasabb pontja a Muszala, tekintélyt parancsoló 2925 méterrel. Folyóinak száma 500 felett van viszont ezek általában rövidek. Éghajlata főképp kontinentális de a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán hatása miatt tavasszal és ősszel elég sok a csapadék.Bulgaria-Bulgária.

Története

Történelme egészen messzire nyúlik vissza. A terület részét képezte a római majd később bizánci birodalom részét. A népvándorlás idején döntő számban szláv népek érkeztek a területre. Egy bizonyos Aszparuh nevezetű kán vezetésével onogur-bolgárok elfoglalták a bolgár területeket a bizánciaktól és államot szerveztek, amely végül keresztény vallású és szláv nyelvű lett. Sokáig török elnyomás alatt volt a terület és bár végül független lett egészen a II. Világháború végéig a határai nem álltak szilárd talajon.  Az 1990-ben bekövetkező rendszerváltás után a gazdaság összeomlott és csak későn tudott az ország elkezdeni kilábalni belőle. Viszont ennek ellenére 2007-ben az EU tagja lett és a NATO-ban szintén tagságot élvez. Fővárosa Szófia, ami huszonnégy kerületre van felosztva. Bulgária államformája köztársaság. Választójoggal csakis a 18. életévüket betöltött személyek rendelkeznek. A kormányt a miniszterelnök vezeti, akit a parlament választ meg. Európai jogrendszert használ. Viszont az igazságszolgáltatási rendszere nem a leghatékonyabb és a legjobb hírnevű. Hivatalos nyelv a bolgár.

Turizmusa

Turisztikailag kedvelt helynek számít. Bár a 90-es években nem volt túl jó a turizmus a 2000-es évektől kezdve nagy lendületet kapott az ország.2004-ben kb. négymillió külföldi látogatta meg az országot, de ez a szám 2015-re 9,3 millióra nőtt. Közkedvelt hely a Fekete-tenger partja, ami kiváló üdülő helység az országban és sokan látogatják. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted a bulgáriai információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, a Bulgáriában működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Bulgaria-Bulgária Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 2 from 2 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top