Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Horvátországról röviden

Horvátország a Balkán-félsziget északnyugati területén fekszik. Összesen öt ország határolja mégpedig Szlovénia, Magyarország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és végül Montenegró. Éghajlata változatos ugyanis megfigyelhető a mérsékelt kontinentális, a hegyvidéki és a mediterrán éghajlat is az országban. Növénytakaróját főképp keménylombú erdők és fenyvesek alkotják. Olyan ragadozok is élnek a területén, mint például a farkas, a barnamedve vagy az aranysakál. Összesen nyolc nemzeti parkja van és emellé még bőven sorakoznak a védett rezervátumok, illetve tájegységek. Egyik legszebb parkja a Plitvicei-tavak, ami 1979-től a világörökség részének számít. A park 18 tóval rendelkezik melyek össze vannak kötve 92 vízesés által.Croatia-Horvátország Directory.

Története

A Horvát királyság 925-ben jött létre I. Tomiszláv uralkodó által. Történelmét Magyarországgal közösen hozta létre ugyanis több mint 800 évig perszonálunióban volt jelen a Magyar Királysággal. Fővárosa Zágráb. Államformája 1990 óta parlamentáris demokrácia. 2013 óta tagja az Európai Uniónak. Államfőt 5 évre választanak, aki a hadsereg parancsnoka is, illetve ő jelöli ki a miniszterelnököt. Bírósági rendszere háromtáblás. Körül belül 4,2 millióan lakják az országot főképp horvátok, de más kisebb népcsoportok is jelen vannak az országban, mint például szerbek, bosnyákok vagy magyarok. Gazdasága több válságon is keresztül ment többek között a Délszláv háború kitörésekor is. Végül sikerült kilábalnia az országnak és 2018-ra 26 221 USD/fő GDP értéket tudott produkálni.Croatia-Horvátország Directory.

Napjainkban

2020-ban csatlakozott az európai árfolyam-mechanizmushoz, aminek következtében bevezetheti az eurót két éven belül. Legeredményesebb gazdasági ágazata közé tartozik az idegenforgalom, ami nem meglepő hiszen a hosszú tengerpartja rengeteg embert vonz az országba. A turisták legtöbbje általában a főszezonban (júniustól szeptemberig) érkezik az országba. A legkedveltebb turistacélpont az Dalmácia tengerparti sávjában található, ahová évente több mint 1 millió turista látogat el. Ha szeretnél te  is ellátogatni az országba, de előtte tájékozódni szeretnél az ottani életről, kereskedelmi, pénzügyi helyzetekről vagy esetleg szállásokról, akkor nagy örömmel ajánljuk figyelmedbe a Horvátországi blogposztjainkat melyek ezeket a témákat ölelik fel és segítenek a könnyebb tájékozódásban. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted a horvátországi információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, a Horvátországban működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Croatia-Horvátország Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 1 from 1 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top