Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Németországról röviden

Germany-Németország hivatalos neve Német Szövetségi Köztársaság. Melynek a területe nagyrészt Nyugat-Európa részén terül el. 357 022 négyzetkilométer nagyságú területen fekszik. Határai északon a Balti-tenger és az Északi- tenger és az Alpok között délre fekszik. Szomszédos országok Dánia, Lengyelország, Csehország, Ausztria és Svájc. Valamint Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia.

Germany-Németország története

Történelme egészen visszanyúlik egészen az ókorig amikor különböző germán törzsek éltek Németország északi területein. A Germániai német területként a Német-római Birodalom központi részét alkották. Ez különböző formákban egészen 1806-ig létezett Az összeomlása után 1815-ben megalakult a Német Konföderáció. 1871-ben Németország nemzetállammá vált, amikor a legtöbb német állam egyesült a porosz uralom alatt álló Német Birodalommal. Az I. világháború és az 1918–1919 közötti német forradalom után a Birodalmat a parlamentáris Weimari Köztársaság váltotta fel. A náci hatalom 1933-os elfoglalása vezette a diktatúra, a második világháború és a holokauszt kialakulását. Az Európában a második világháború vége és a szövetséges megszállás után két új német államot alapítottak: Nyugat-Németországot és Kelet-Németországot. A Német Szövetségi Köztársaság az Európai Gazdasági Közösség és az Európai Unió alapító tagja volt. Az ország 1990.október 3-án újra egyesült. A mai Németországot szövetségi parlament irányítja, amelyet a kancellár vezet. A 16 szövetségi tartomány tartozik hozzá, 83 millió lakossal. Igy Oroszország után a második legnépesebb ország Európában, valamint az Európai Unió legnépesebb tagállam. Fővárosa és legnagyobb városa Berlin, pénzügyi központja pedig Frankfurt.

Gazdasága

Germany-Németország gazdasági nagyhatalom, erős gazdasággal; Európa legerősebb országa. A nominális GDP alapján a világ negyedik legerősebb gazdasága. Több ipari és technológiai ágazat globális vezetőjeként egyaránt a világ harmadik legnagyobb exportőre és importőre. A fejlett országokként magas az életszínvonala, erős a társadalombiztosítási és az általános egészségügyi rendszere. Élen jár a környezetvédelem területén és nagyon fejlett az egyetemi oktatási rendszere. A gazdag kulturális történelméről ismert Németország számos világörökségi helyszínnel rendelkezik, és a világ egyik legfontosabb idegenforgalmi célpontja. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted a németországi információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, a Németországban működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Germany-Németország Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 7 from 7 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top