Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Németországról röviden

Germany-Németország hivatalos neve Német Szövetségi Köztársaság. Melynek a területe nagyrészt Nyugat-Európa részén terül el. 357 022 négyzetkilométer nagyságú területen fekszik. Határai északon a Balti-tenger és az Északi- tenger és az Alpok között délre fekszik. Szomszédos országok Dánia, Lengyelország, Csehország, Ausztria és Svájc. Valamint Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia.

Germany-Németország története

Történelme egészen visszanyúlik egészen az ókorig amikor különböző germán törzsek éltek Németország északi területein. A Germániai német területként a Német-római Birodalom központi részét alkották. Ez különböző formákban egészen 1806-ig létezett Az összeomlása után 1815-ben megalakult a Német Konföderáció. 1871-ben Németország nemzetállammá vált, amikor a legtöbb német állam egyesült a porosz uralom alatt álló Német Birodalommal. Az I. világháború és az 1918–1919 közötti német forradalom után a Birodalmat a parlamentáris Weimari Köztársaság váltotta fel. A náci hatalom 1933-os elfoglalása vezette a diktatúra, a második világháború és a holokauszt kialakulását. Az Európában a második világháború vége és a szövetséges megszállás után két új német államot alapítottak: Nyugat-Németországot és Kelet-Németországot. A Német Szövetségi Köztársaság az Európai Gazdasági Közösség és az Európai Unió alapító tagja volt. Az ország 1990.október 3-án újra egyesült. A mai Németországot szövetségi parlament irányítja, amelyet a kancellár vezet. A 16 szövetségi tartomány tartozik hozzá, 83 millió lakossal. Igy Oroszország után a második legnépesebb ország Európában, valamint az Európai Unió legnépesebb tagállam. Fővárosa és legnagyobb városa Berlin, pénzügyi központja pedig Frankfurt.

Gazdasága

Germany-Németország gazdasági nagyhatalom, erős gazdasággal; Európa legerősebb országa. A nominális GDP alapján a világ negyedik legerősebb gazdasága. Több ipari és technológiai ágazat globális vezetőjeként egyaránt a világ harmadik legnagyobb exportőre és importőre. A fejlett országokként magas az életszínvonala, erős a társadalombiztosítási és az általános egészségügyi rendszere. Élen jár a környezetvédelem területén és nagyon fejlett az egyetemi oktatási rendszere. A gazdag kulturális történelméről ismert Németország számos világörökségi helyszínnel rendelkezik, és a világ egyik legfontosabb idegenforgalmi célpontja. Germany-Németország-Directory vagy Yellowpages ahol megtalálsz mindent amit keresel!

Showing 7 from 7 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top