Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Olaszországról röviden

Italy-Olaszország. Az állam a híres csizma alakú Appennini-félszigeten terül el több mint 300 000km2 -en. Az országhoz tartozik még két gyönyörű sziget is, Szardínia és Szicília. Utóbbi a Földközi-tenger legnagyobb szigete is egyben. Az országban sok folyó található melyek közül a leghosszabbak a Pó és az Adige. Éghajlata igen változatos és egyes területek éghajlata között jelentős eltérés is lehet. A terület nagy része a mediterrán éghajlathoz tartozik, de igazán mediterrán éghajlat csak a néhány helyen uralkodik. Két híres vulkán is található Olaszországban mégpedig az Etna és a Vezúv mely utóbbi 1944-ben tört ki utoljára. Környezetéből kiemelkedő hely a Lipari szigetek ugyanis ez a világörökség részeként van nyilvántartva.

Történelme

Az ókorban az akkor még Itáliai-félsziget területe a rómaiak központi területe volt. Kr.e. 753-ban alapították meg Rómát Királyságként viszont az államforma a későbbiekben köztársaságra változott. A Római Birodalom bukása után Itália csupán széttagolt államok összessége volt egészen 1861-ig amikor egyesítettek az országot. Az első világháború folyamán a győztes antanthoz csatlakozott és így teljesen be tudta fejezni az egyesítését az országnak, két város megszerzésével. Mussolini diktatúrát vezetett be, de nem igazán tartott sokáig. A II. Világháború után visszaállították a demokráciát és az ország elkezdett fejlődni.

Napjainkban

Italy-Olaszország alapítótagja volt az Európai Uniónak és a NATO-nak is. Államformája parlamentáris demokratikus köztársaság. Népessége igen nagy hiszen az itt élők száma megközelíti a 61 millió főt. Ezzel az igen jelentős számmal az ország a világ 23. legnépesebb országa. Népsűrűsége 195fő/km2 -re rúg mellyel Európában az ötödik helyen áll. Gazdasága Európán belül jelentős viszont a növekedési rátája elmarad az EU átlagától. Turisztikája világviszonylatban is igen erős ugyanis a 4. helyet foglalja el, mint vendégfogadó állam. Rengeteg látnivaló van az országban a természeti tájaktól kezdve a gasztronómián át a történelmi maradványokig. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted az olaszországi információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, az Olaszországban működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Italy-Olaszország Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 1 from 1 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top