Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Luxemburgról röviden

Luxembourg-Luxemburg. Az ország Északnyugat-Európában fekszik és 2 586 km2 -t tesz ki. Területének 32%-át az Oesling nevű vidék alkotja, ami az Ardennek és az Eifel-hegység részét képezi és jelentős turisztikai célpont. Szintén itt található az ország legmagasabb pontja, ami 560 méter. Területének déli részén található Guttland, ami az ország fennmaradó 68%-át teszi ki. Fővárosa Luxembourg is ezen a vidéken található. Főbb folyói közé tartozik a Mosel, ami a maga 544 km. -es hosszúságával keresztül folyik Luxemburgon, Németországon és Franciaországon is. Éghajlata ingadozik az óceáni és a kontinentális jellegű között. Egy 2008-as mérés szerint az évi átlaghőmérséklet 9,7 Celsius fok, 782 mm. csapadék kíséretében. Az eső minden évszakban rendszeresnek mondható és ennek az oka az óceáni hatás. Olyan, mint nemzeti park nem található az országban viszont a természetvédelmi területek itt is megtalálhatók.

Története

1815-ben vált Luxemburg önálló állammá nagyhercegség formájában. Az állam ekkor perszonáluniót alkotott Hollandiával. Az ország mai határa az 1830-as belga forradalom után alakult ki a londoni egyezmény következtében melyben elismerték a nagyhatalmak Luxemburg függetlenséget, viszont a nyugati része Belgium része lett. Ezután az ország egy nehéz időszaknak nézett elébe. A szegénység mellett a szomszédos országok is igényt tartottak a területre. 1842-ben az állam a német vámunió részévé vált. Ez habár veszélyt jelentett az ország függetlenségére, időközben a területén felfedezett nagy vasérckészletek kihasználása lehetőséget nyitott a gazdasági fejlődésre. Luxemburg államformája alkotmányos monarchia. Luxemburg az Európai Unió tagja 1958 óta.

Napjainkban

Luxembourg-Luxemburg. Népessége igen csekély mindössze 626 ezer fő, ami 234 fő/km2 -es népsűrűséget jelent az országban. Az itt élő emberek nemzetiséget tekintve elég nagy számban vannak jelen más nemzetiséghez tartozók. A lakosság 77%-a beszéli a luxemburgi nyelvet anyanyelvi szinten, de emellett még beszélnek az országban franciát, németet és angolt. Turizmusa igen fontos iparága az országnak. 2009-ben ez az ágazat 25 000 embert foglalkoztatott. Évente rendszeresen meghaladja a 900 000-et az ide látogatók száma. Jelentős mennyiségű látnivaló van az országban és üzleti szempontból is fontos országnak számít. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted a luxemburgi információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, a Luxemburgban működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Luxembourg-Luxemburg Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 1 from 1 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top