Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Angliáról röviden

Angliai magyar szaknévsor bemutatja az Egyesült Királyságot.  Nagy-Britannia és Észak-Írország egy szuverén országként az európai kontinens északnyugati részén található. Az Egyesült Királyság magában foglalja Nagy-Britannia szigeteket, Írország északkeleti részét és sok kisebb szigetet.

Az országról röviden

Az Egyesült Királyságot körbeveszi az Atlanti-óceán, az Északi-tenger, a La Manche-csatorna és az Ír-tenger. Ezzel a világ 12.leghosszabb tengerpartú országa. Az Ír-tenger elválasztja Nagy-Britanniát és Írországot. Az Egyesült Királyság teljes területe 94 000 négyzet mérföld. Az Egyesült Királyság egységes parlamenti demokrácia és alkotmányos monarchiaként működik. A jelenlegi uralkodó II. Erzsébet királynő, aki 1952 óta uralkodik, így a világ leghosszabb ideje betöltött jelenlegi államfőjévé vált. Az Egyesült Királyság fővárosa London, egy világváros és pénzügyi központ.

Az ország részei

Az Egyesült Királyság négy választó országból áll: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. Ezeknek a fővárosuk London, Edinburgh, Cardiff és Belfast., az országnak nem részei, de azzal föderatív módon összekapcsolódna Anglián kívüli terület még a Csatorna-szigetek és Man szigete mely brit koronafüggőség. Az Egyesült Királyság jelenlegi nevét 1927-ben fogadták el, hogy tükrözze a változást. Tizennégy brit tengerentúli terület létezik, amely az egykori Brit Birodalom maradványai, amelyek az 1920-as években a világ legnagyobb országává tette Angliát. Az Egyesült Királyságban a nominális bruttó hazai termék a (GDP) szerint a hatodik a világon. Ez volt a világ első iparosodott országa és a világ legnagyobb hatalma a 19. és a 20. század elején. Az Egyesült Királyság továbbra is nagyhatalom, jelentős nemzetközi, gazdasági, kulturális, katonai, tudományos és politikai befolyással rendelkezik. Ha szertnél többet megtudni akkor olvasd az Angliai magyar szaknévsor bejegyzéseit. itt mindig friss információt találhatsz. Az Euinfoportal.eu oldalon folyamatosan nyomon követheted az angliai információkat, kereskedelmi lehetőségeket vagy éppen munka ajánlatokat. Emellett, ha szeretnéd, az Angliában működő céged, vállalkozásod megbízható helyen hirdetni, akkor kérjük regisztrálj oldalunkra, hogy biztosan elérjed a célközönségedet. De ha szeretnél magyarul beszélő szakembert találni ott, ahol élsz akkor jó helyen jársz. Ezért, ha szeretnél többet megtudni az adott országról és naprakész információkból tájékozódni, akkor kérjük kövesd nyomon cikkeinket. Jó böngészést kíván az Euinfoportal csapata! Anglia Directory vagy Yellowpages, ahol megtalálod, amit keresel!

Showing 1 from 1 Items

Count:
Sort by:
Order:
Top