header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mit nézzek meg Svájcban?

Mit nézzek meg Svájcban?

Mit nézzek meg Svájcban?

Ha befejeződik a koronavirus és mindenki  elindul kirándulni vagy esetleg hosszabb nyaralásra, akkor Svájc egy jó célpont lehet. Mit nézzek meg Svájcban ez egy jogos kérdés. Itt alább olvashatsz röviden néhány helyszint amit nem szabad kihagyni.

Oeschinen-tó, Kandersteg

Ha Svájcban jársz és szeretnél piknikezni és valakit megkérdezel, hogy hová menjetek akkor biztos, hogy a svájci Oeschinen-tó környékét fogja ajánlani. Nincs olyan hely, ahol gyönyörűbb vagy tisztább lenne a levegő és sétálni, vagy pikniket tartani, mint ennek a hatalmas a tónak a partján. A tó 1578 m magasan helyezkedik el, mélysége 56 m, területe pedig 1,1 km², amivel Svájc nagyobb hegyi tava. Megközelíthető Kanderstegtől több túraútvonalon és egy drótkötélpályás felvonóval. 1682 m magasan van a tó fölötti hegyi állomás, ahol egy nyári szánkópálya is várja a kirándulókat. Innen egy enyhén lejtő úton, egy kis sétával lehet leereszkedni a tóhoz. Nyáron lehetőség van csónakázásra és horgászatra is. Viszont a tó vize decembertől májusig befagy és ilyenkor lékhorgászatra is lehetőség van.

Oeschinen-to-svajcban

Mit nézzek meg Svájcban? Oeschinen tó svajcban

Chillon vára, Montreux

Egy sziklára épült vízivár a Genfi-tó keleti végében Montreux mellett. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a tájra, melyről a 19. századi költő, Byron is írt. A kastélynak saját szőlője van, és itt palackozzák a chilloni fehérbort. Meglátogatni áprilistól szeptemberig érdemes ugyanis ekkor este hét óráig nyitva tart.

Chillon-kastely-svajc

Mit nézzek meg Scájcban? Chillon kastély Svájc

Pilatus hegy

Mítosz és legenda párosul a Pilatus – hegyhez. Ha szereted a magas hegyeket a lenyűgöző tájat, akkor ez egy olyan hely, amelyet meg kell látogatnia. A legenda, hogy egyszer sárkányok laktak itt, az biztosan nem igaz, de hogy a világ legmeredekebb fogaskerekű pályájával rendelkezik, amivel felmehetsz a csúcsra az biztos.  Április és október között érdemes odamenni mert ha elkezd esni a hó akkor biztonsági okokból leáll a vasút. Számos eltérő nehézségű túra van a Pilatus-hegy körül, de egy kis felkészüléssel a trükkösebbeket is ki lehet próbálni. A két piros Pilatus vonat, a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútja a Pilatus hegy tetejére közeledik.

Pilatus hegy két piros vonattal

Mit nézzek Svájcban? Pilatus hegy

A Matterhorn

Svájcban sok ikonikus híres hegy van. A Matterhorn az egyike. Ez egy emlékmű azok számára, akik ezen a helyen haltak meg a hegymászás közben. A Matterhorn három és fél ezer méter magas, az alapjától a négy arcú hegyes csúcspontjáig. Ha nem tervezed a Matterhorn megmászását, akkor indulj Európa legmagasabb felvonójával, hogy megnézd mind a harmincnyolc alpesi hegyet, és azt, hogy mi teszi a Matterhorn-ot olyan emlékezetessé. Ha nem tudsz felmenni, megkerülheted azt. Tervezz legalább két hét szabadságot, mivel a túrázás a Matterhorn aljától a csúcsig körülbelül tíz napig tart.

Matterhorn Svájc

Mit nézzek meg Svájcban? Matterhorn hegycsúcs Svájcban

Landwasser viadukt híd

Néhány ember alkotta szerkezet meghazudtolja a fizikai törvényeket. A Landwasser Viadukt híd egyike Svájcban.  Landwasser folyó felett ível át 6 darab tartópillér 50 méter magasan. De még lenyűgözőbbek, ha figyelembe vesszük, hogy majdnem kétszáz évvel ezelőtt építették őket. Valójában összehasonlíthatatlan műszaki és építészeti jellemzők, amelyeket látni kell.   Utazz át rajta a Glacier Express-en úgy, hogy felszállsz a Chur állomáson, St. Moritz irányába. És ha elég bátor vagy akkor nézz le a hídról mielőtt Filisurba érsz. Lehet, ha télen mész előfordulhat, hogy a köd miatt nem látod ezt a csodálatos építményt. Ezért biztos, hogy nyáron jobb a kilátás. De ha szeretnéd jobban megnézni ezt a hihetetlen hidat, vagy fényképeket szeretnél készíteni a rajta áthaladó Glacier Expressről, akkor lent van egy kilátópont, amely elérhető a közeli parkolóból. Innen jó fényképek készíthetőek róla.

Landwasser viadukt

Mit nézzek meg Svájcban? Landwasser viadukt és expressvonat

Ruinaulta, Rajna-szurdokot a svájci Grand Canyon

Ha valaha is szeretnéd bejárni a gyerekkori olvasmányaid helyszíneit akkor nem kell Amerikába menni, hogy aranyat keress egy Canyonba. Ezt meg lehet tenni a világ egyik leggazdagabb országában, Svájcban is. A Ruinaulta, a Rajna-szurdok vagy más néven a svájci Grand Canyon, olyan kalandos tájjal rendelkezik, amely igazán vonzóvá teszi ezt a felfedezhető természetet. Gyaloglás a szurdokban, egy vadvízi evezés a Rajna folyó hullámzó vizén vagy keress aranyrögöket a partmenti sekély vizekben.  Bármit is csinálsz, amíg ott vagy, igazi kalandorként fogod érezni magad.  Mikor érdemes felkeresni ezt a helyet? Ha csak nem tetszik a fehér hótakaróval borított táj, és nem zavar a nulla fok alatti hőmérséklet, akkor áprilistól szeptemberig látogasd meg a Canyont. És ha nem a túrázás vagy a raftingolás érdekel akkor egy kis vonattal is bejárhatod a szurdokot. Ha valóban nem rafting vagy túrázás, van egy vonat, amely a szurdokon halad keresztül.

Ruinaulta Grand Canyon Svájc

Mit nézzek meg Svájcban? Ruinaulta Grand Canyon Svájc

Mit nézzek meg Svájcban.Ha ez még mindig kérdés akkor további ötleteket olvashatsz https://az-europai-elet.blogspot.com/2020/05/a-legjobb-helyek-svajcban-tudod-hol.html oldalunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöltük