header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Négylábú kedvencünk-Vajon dilemma?

Négylábú kedvencünk-Vajon dilemma?

Négylábú kedvencünk-Vajon dilemma?

Négylábú családtagok – házi kedvencek 

A nyár közeledtével egyre izgatottabban várjuk, hogy a jól megérdemelt szabadságunkat végre az általunk már jó előre kiválasztott üdülőhelyen töltsük a szeretteinkkel. Ehhez precízen kidolgozott tervet készítettünk, hogy az egyébként jól működő életünk minden megszokott mozzanatát átvigyük egy másik városba, országba, esetleg földrészre. Részletes listát írtunk, nehogy elfelejtsünk valamit megvásárolni, vagy becsomagolni, ami megzavarhatná a tökéletesre tervezett pihenésünket. Képzeletben már ott is vagyunk a pálmafák hűsítő árnyékában a tengerparton, hallgatva a hullámok lágy csobogását. És akkor hirtelen egy halk vakkantás, nyüszítés visszahoz minket a valóságba. Óvatosan letekintünk, és lám… kis házi kedvencünk bámul ránk kíváncsian. Csaknem megfeledkeztünk róla, ismerjük be magunknak szégyenkezve. Igen, ez évről évre visszatérő probléma: otthon hagyjuk, vagy elvigyük magunkkal négylábú családtagunkat? Négylábú kedvencünk, feladod a leckét.

Kölyökkutya

Négylábú kedvencünk

Ha otthon hagyjuk a négylábú kedvencünk?

 Mivel kis négylábú kedvencünk a mindennapjaink része, már akkor is hiányzik, amikor dolgozni megyünk, és néhány órára magára kell hagynunk. Igaz, amikor egy-egy wellness hétvégére elutazunk, mindig sikerül megoldani, hogy a szomszéd, egy közeli barát, vagy rokon gondját viselje kis kedvencünknek. Igy nem aggodalmaskodunk, mert tudjuk, hogy akire bíztuk, majdnem annyira szereti őt, mint mi. És a kis családtag is bízik az általunk választott személyben. De ha egy-két hétre kellene elválnunk kedvencünktől, az már komolyabb érzelmi kihívás lenne nemcsak nekünk, de a kis négylábú családtagunknak is. Arról nem is beszélve, hogy nehéz valakinek az idejét egy-két hétre lekötni, még akkor is, ha a barátunk, rokonunk örömmel vállalja a megbízatást. 

Ha magunkkal visszük a négylábú kedvencünk?

Sokak számára igazi megkönnyebbülést jelent, hogy országunkban, és Európa-szerte is egyre több “állatbarát” szálláshelyet lehet találni. De mit is jelent, hogy egy szálláshely “állatbarát”, vagy “kutyabarát”? Egy ilyen helyen van kutyafuttató, olyan hely, ahol játszhatnak a kutyusok. Ezenkivül kutyaágy, jutalomfalat, külön kutyaeledel, nem utolsó sorban állatorvosi ügyelet. Ami persze sokszor csak annyit jelent, hogy a szálloda megállapodik egy közeli állatorvossal, aki szükség esetén ellátja a vendégek négylábú családtagjait. 

Természetesen elvárások is vannak kis kedvenceinkkel szemben. A  kutyusnak fegyelmezetten kell viselkednie, nem ugathat, nem lehet agresszív. És nem kunyerálhat az étteremben, és az ürüléknek pedig természetesen nyoma sem maradhat sehol a szálloda területén. 

Kutyabarát strand

Kutyabarát strand a tengerparton

Mire figyeljünk? 

Érdemes felderíteni, hogy az általunk kiválasztott szállodában mit takar a “kutyabarát” jelző. És milyen plusz szolgáltatással várják négylábú kedvenceinket, mivel ez szállodánként eltérő lehet. Arra is számítanunk kell, hogy a plusz szolgáltatások plusz költséggel járnak, ugyanis elvétve lehet csak olyan szállodát találni, ahol nem kell felárat fizetni kedvencünk nyaraltatásáért. A felár mértéke is szállodánként változó lehet. 

Legközelebb bemutatunk néhány állatbarát szállodát, amit érdemes megmutatni kis kedvencünknek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöltük